https://www.re-mind.eu/wp-content/uploads/2018/02/white_divider_top.png

Reiki is een Japans woord dat “de kracht van de zon”, “universele levensenergie” betekent.
Met het woord wordt bij ons aangeduid de uit Japan afkomstige “ Usui System of Natural Healing”. Van nature is iedereen in staat aan iemand die ziek is of zich emotioneel niet goed voelt, energie te geven via de handen. Wij hebben zelfs de natuurlijke neiging onze handen op precies die plaatsen te leggen waar de genezende energie het meeste nodig is!

Helaas zijn bij de meeste volwassenen de energiekanalen door een opeenstapelingvan stressverwerkende ervaringen min of meer “dichtgeslibd” zodat zij in onvoldoende mate genezende energie kunnen doorgeven.
Tijdens een Reiki cursus worden door een Reiki-Master in vier afstemmingende blokkades in de energie-banen verwijderd, die verhinderen dat de energie vrij doorstroomt en doorgegeven kan worden. De verbinding met de genezende energie wordt hersteld zodat deze krachtig kan doorstromen. Al tijdens de cursus merk je duidelijk het verschil met voorheen: je handelen tintelen of worden warm, of je voelt op een andere manier dat de energie stroomt.

Deze warme, liefdevolle levensenergie kun je doorgeven aan een ander, maar ookaan jezelf, zo vaak je daar behoefte aan voelt. Reiki leer je in de eerste plaatsvoor jezelf.

Wanneer je eenmaal Reiki “hebt”, heb je de rest van je leven altijd “iets bij de hand.